TØMMERUP   SPORTSRIDEKLUB
Skelgårdsstræde 21, 2770  Kastrup
Telefon: 32-538124
E-mail:
 tsr@tspr.dk
Sidste nyt?

 

 
 

Referat generalforsamling 2008


Referat af generalforsamling d. 27. feb. 2008

Referent: Maria Jansson


Til generalforsamlingen var der 62 til stede, hvoraf 9 havde givet fuldmagt til nogle af de tilstedeværende og 37 var ikke til stede.
Altså var der over 2/3 af medlemmer til stede.

1. Valg af dirigent:
Bestyrelsen foreslår Torben Hjelm som dirigent, og det vedtages.
Camilla Krogh og Julie H. Nielsen vælges til stemmeoptællere.

2. Formandens beretning:
På rideskolen går det forrygende. Caroline har fyldt op på samtlige hold, og der er en lang venteliste med små piger, der gerne vil starte til ridning. Caroline har også sørget for, at der er en passerpige til hver pony, og de hjælper til i hverdagene med at strigle, sadle op og trække. Til gengæld for de lov at ride gratis timer, hvis deres pony er uden rytter en time. Caroline sørger også for, at pigerne mødes engang imellem til passermøde med guf og sodavand. Det meste af sidste år havde vi også en god hjælper om lørdagen, nemlig Ea Feldt, som vi var meget glade for. Ea valgte at sige op sidste år. Vi vil gerne takke Ea Feldt for det store stykke arbejde, som hun gjorde sidste år. Efter Ea har Signe Andersen overtaget lørdagsjobbet på rideskolen, og vi ser frem til et godt samarbejde.

Vi har i årets løb investeret i en del nyt, for bl.a. de penge vi får ind på stævner. Her kan nævnes følgende investeringer:
- et nyt bogføringssystem, som vores kasserer er meget glad for.
- 2 nye varmeapparater, så vi kunne få varmet numserne lidt i vinterhalvåret samt 4 nye olieradiatorer og ny gasovn.
- nyt springmateriale både til træningsbrug og til stævnebrug.
- nyt større køleskab.

Henrik og Bente, vores nye ejere, fik sat den udendørs dressurbane i stand fra bunden af, og klubben betalte efterfølgende det flotte hegn, der blev lavet uden om. Dressurbanen blev lavet i målene 22 x 62 m. I den forbindelse har klubben også købt en nyt lavt dressurhegn, der kan opstilles på denne bane. Vi kan allerede nu meddele, at vi i august i år afholder distriktsstævne i dressur for både hest og pony.

Vores rideskolekontor blev også renoveret og malet. Vi fik ved samme lejlighed købt ny computer, og vi fik doneret en computer af Anette Heiden. Der mangler dog lige den sidste færdiggørelse af kontoret.

Maria J., Nanna P. og Caroline J. har også været på tre ud af fire kurser i undervisnings-lære igennem Dansk Ride Forbund. Maria og Jan Verner deltog også i 2007 i repræsentantskabsmøde i Billund. Helle og Jan Verner deltog i bestyrelsesmødet for distrikt 1. Så vi har vist os uden for Amager i 2007.

I efteråret måtte bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling, da fem ud af syv medlemmer ønskede at trække sig. Den blev afholdt den 19. september, og i den forbindelse tiltrådte der 4 ny medlemmer i bestyrelsen.

2007 blev også året, hvor det berømte pointsystem blev indført. Det har ført til mange diskussioner, som har været både for og imod systemet. Langt de fleste medlemmer var meget utilfredse med systemet, men alligevel er det lykkedes langt de fleste at indhente de point og flere til, end de skal bruge i 2008.

I 2007 gik det også rigtig godt stævnemæssigt, vi fik holdt en masse sløjfespring, sløjfedressur, klubstævner, distriktsstævner, og vi stod også for Amager-mesterskaberne i år. Efteråret var travlt med stævner, og alle var trætte, men så kan vi glæde os over, at vi sidste år fik samlet kr. 81.687, som alle er indsat på renoveringskontoen. For vores julekalender salg fik vi også et overskud. Her skal der lydes en stor tak til Trine, Louise, Kirsten, Anita, Sara og Nicoline, der stort set var de eneste, der havde lyst til at hjælpe med dette arrangement.

Vi fik også stablet et juniorudvalg på benene sidste år, hvor Signe, Anja og Maria er bestyrelse. De fik lavet nogle få men gode og sjove arrangementer, så som sleep-over og ponygames til jul.

Vi har flere gange gennem sidste år prøvet at indskærpe reglerne omkring springningen om søndagen. Disse regler er ikke blevet overholdt, og bestyrelsen har så skærpet reglerne endnu engang også uden det store helt. Derfor har vi i bestyrelsen besluttet, at vi i foråret 2008 vil indkalde til medlemsmøde, hvor Dansk Rideforbund vil komme og fortælle omkring sikkerheden blandt heste. Vi håber så, at dette giver en større forståelse for, at der skal være visse regler tilstede i klubben både hvad angår ridningen, men også omkring færden blandt heste.

2007 blev også året, hvor det blev besluttet, at ridehusbunden skulle fornyes og vores klubblad genopstod.

Jeg vil gerne slutte af med at fremhæve nogle af vores ryttere/medlemmer, som har gjort sig bemærket stævnemæssigt i 2007.

Anja Kit Andersen og Karl Krumme vandt egnethedstesten, som gør at Anja i år skal ride til Hingstekåring i Herning. Herudover blev Anja og Krumme også nr. 6 i DSA finalen på Vilhelmsborg.

Maria R. Jensen og Casper blev distriktsmester for kat. II i spring i Distrikt 1, og Ea Feldt blev nr. 4 for kat. I på Mozart.

Til Amager-mesterskabet havde vi også ryttere med Kirste Wade og Firhøjs Barbara vandt mesterskabet for ponyspring, og Julie Heiden vandt mesterskabet for heste i dressur.

Vores klubmesterskab blev afholdt over to omgange i 2007, og det samlede resultat blev afgjort i november. Vinder af dressur for pony blev Louise Rytkjær på Surprice, og for hest blev det Nanna Petersen og Lindknud. I springningen blev det Lotte Pedersen og Baron for pony, og for hest blev det Julie Petersen og Sorte Sara.

Hvilket bringer os til det sidste at nævne for mig i aften, nemlig at udråbe vores championatsvindere. For ponydressur blev det Louise Rytkjær og Surprice, for hestedressur blev det Nanna Petersen og Lindknud, for ponyspring blev det Lotte Pedersen og Baron, og for hestespring blev det Pernille Hørmann og Forums Mont-Tas.

Til slut vil jeg gerne takke alle Jer medlemmer for jeres hjælp igennem 2007 til vores arrangementer, og tak for Jeres måde at være på.

3. Regnskabet:
Kasserer Maria Jansson (MJ) fremlægger regnskabet med uddybende forklaring. Der stilles spørgsmål undervejs.
Jannie Andersen spørger, hvorfor TRS ikke har et abonnement med fri telefoni og betalt internet, hvor udgiften svarer til ca. halvdelen af den vi har nu – fullrate hedder det. MJ svarer, at hun vil følge op på dette.
Trine Bramminge (TB) spørger om årsagen til, at der er givet mindre i tilskud fra kommunen. MJ svarer, at hun vil følge op på dette hos Tårnby kommune.
Rideskoleregnskabet gennemgås, hvor Mick spørger, hvorfor husleje og ponyleje ikke er med i rideskoleregnskabet. MJ forklarer, at dette ikke kan splittes op. Lis siger, at dette er oppe hvert år, og at bestyrelsen altid siger, at de vil følge op på det, men det sker aldrig.
Jannie spørger, hvorfor der betales for underlagsvask – hvorfor ikke købe en vaskemaskine og selv gøre det. Medlemmerne kan evt. betale for vask og så kan maskinen køre i sig selv. Jannie vil gerne melde sig. MJ vil følge op på vaskemaskinen.

Bestyrelsen vil prøve at opdele regnskabet tydeligere for henholdsvis rideskole og rideklub.
Charlotte Pedersen mener, at der må være en interesse i, at rideskolen kører, da det er herfra vi rekruttere vores nye medlemmer.
Der orienteres til næste generalforsamling laves separate regnskaber på for både klubben og for rideskolen.
Renoveringsregnskabet gennemgås. Der er et overskud på 17.533,04 på kontoen. Kalendersalg mangler at blive indsat på kontoen. Maibritt Feldt spørger, om hele regnskabet kan blive udsendt tidligere. Det vedtages, at regnskabet gøres tilgængeligt samtidig med dagsordenen, så alle har mulighed for at få det udleveret. Det vil være muligt at få det tilsendt med post eller mail.

A. Accept og godkendelse af kassekredit:
Kassekreditten afskrives med 2.000 kr. hver måned, og det er sket siden sidst generalforsamling. Bestyrelsen overvejer at skifte bank.


4. Behandling af indkommende forslag;

A. Ændring af vedtægter (Helle Søndergaard, Anette Heiden og Hanne Kaarsberg)
Alle rettelserne godkendes. De nye vedtægter lægges på nettet snarest.
Uddrag af rettelserne:
Regnskab: regnskabet udarbejdes af en af en generalforsamlingsvalgt stats-autoriseret revisor på baggrund af bogføringsmaterialet fra klubbens kasserer.
Ordinær generalforsamling: for at et forslag kan medtages på en generalforsamling kræver det, at forslagsstilleren personligt møder op og fremlægger forslaget til generalforsamlingen.
Udvalg: generalforsamlingen nedsætter, såfremt der er interesse for herfor, et eller flere udvalg, eksempelvis stævneudvalg og sponsorudvalg, til at fremme klubbens aktiviteter.

B. Tilføjelse af vedtægter omkring konstituering af bestyrelsen (bestyrelsen)
Forslaget bortfalder, i stedet foretages tilføjelser til de i A. vedtagne vedtægter.
Medlemmer: stævnemedlemskab giver ikke stemmeret til generalforsamlingen.
Bestyrelse: såfremt at hele bestyrelsen går af, vælges to poster for tre år og tre poster for to år.
Kontantbeholdning over 5.000,00 indsættes på klubbens bankkonto

C. Stævnekontingent (bestyrelsen)
Et stævnekontingent giver ret til at starte stævner i TSR’s navn, men giver ikke ret til benyttelse af klubbens faciliteter. Bestyrelsen foreslår halvårligt kontingent på 350 kr.
Camilla Krogh(CK) og Hanne Kaarsberg mener, dette kontingent er alt for dyrt, og det er god reklame for klubben. SJ svarer at det er billigt i forhold til andre klubbers stævnekontingenter.
CK spørger, om stævnemedlemmer må deltage i generalforsamlingen. SJ svarer, at de ikke har stemmeret. Louisa undrer sig over, at medlemskabet er dyrere end et passivt medlemskab, hvor der gives stemmeret. TB tilføjer, at rammerne omkring et stævnemedlemskab skal præciseres bedre.
Det vedtages, at stævnemedlemmer ikke skal have stemmeret på en generalforsamling.

D. Medlemmernes godkendelse af større investeringer (Mick Feldt)
Bestyrelsen er ikke enig med Mick ang. indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling omkring investeringer, da en betaling på denne måde vil kunne forsinkes 1-1½ måned i sommerperioder.
Hanne Kaarsberg foreslår, at bestyrelsen evt. skal fremlægge budget inden årets start. Charlotte Pedersen mener, der skal stemmes om dette.
Allan Petersen mener, at der må være et loft for forbrug uden at spørge medlemmerne. Torben Hjelm spørger MJ om, i hvilken størrelsesorden der udbetales i til investeringer. MJ svarer 20-50.000 kr. Allan/Mick foreslår derefter, at loftet kan være 50.000 kr. Rene Hansen spørger forsamlingen, om hvordan man skal forholde sig vedr. fondspenge til et projekt; skal der også spørges om lov til at investere disse penge til projektet. Mick svarer, at det selvfølgelig ikke er tilfældet, da fondspenge er øremærkede til et givent projekt. Hanne præciserer sit ønske om budget, så der evt. skal laves projektbudgetter, så bestyrelsen ikke behøver at lave budget for hele regnskabsåret.
Det vedtages, at bestyrelsen har et loft for investering i større projekter, og at dette loft er på 50.000 kr. Dvs. at medlemmerne skal spørges til råds ved investeringer på mere end 50.000 kr.

E. Ønske om varmt vand (Charlotte Pedersen)
Charlotte Pedersen fremlægger sit forslag vedr. at medlemmerne skal have adgang til handicaptoilet, hvor der forefindes varmtvandshane. Hun begrunder sit forslag med, at det eneste varme vand man kan få på stedet er på handicaptoilettet, og dette bestyres af bestyrelsen. SJ svarer, at der ikke har været varmt vand på handicaptoilettet det sidste år, og at klubben ikke er ansvarlig for at levere varmt vand til vask af sår i stalden, som ikke er en del af klubben. Desuden er bestyrelsen bekymrede for brugen af det varme vand, da tidligere medlemmer ikke styre forbruget af det.
Lis efterspørger varmt vand i køkkenet til stævnebrug. Charlotte indvender, at der er behov for varmt vand ved akutte tilfælde (styrt eller dyrlæge besøg), og hun mener ikke at folk ”udefra” vil komme for at hente varmt vand på klubbens område. Jannie giver Charlotte ret, og påpeger, at klubbens el-koger ikke virker, og det tager alt for lang tid at varme vand på denne måde. Det vil også være dejligt at kunne vaske sine fingere i varmt vand om vinteren.
Tina Larsen giver SJ ret, da hun selv ville komme ”udefra” for at få del i det varme vand, hvis det var muligt. Hun forudser, at forbruget vil blive alt for stort.
SJ svarer igen, at varmt vand er ikke til klubbens brug, men til privat brug i
Stalden på stedet. Klubben skal ikke betale for varmt vand til støvlevask og andet lignende
forbrug. Forsamlingen spørger ind til varmt vand til stævner, det oplyses at
handicap-toilettet bør være åbent til stævner. Bestyrelsen tager dette til efterretning og vil arbejde videre på evt. varmt vand til stævnebrug i køkkenet, når dette renoveres. Charlotte fortæller forsamlingen at forslaget ikke skal til
afstemning, da ønsket på nuværende tidspunkt ikke kan indfris. Forslaget trækkes altså tilbage.

5. Fastsættelse af kontingent:
Bestyrelsen ønsker at? fastholde kontingentet i år 2008, og dette vedtages.

6. Valg af bestyrelsesmedlemmer:
Følgende personer stiller op til valg af bestyrelsesmedlemmer:
Jannie Andersen, Rene Søndervang, Tina Larsen, Kirsten Rasmussen, Nanna Petersen og Maria Jansson.

Følgende personer bliver valgt ind som bestyrelsesmedlemmer:
Rene Søndervang (36 stemmer), Maria Jansson (55 stemmer) og Kirsten Rasmussen (48 stemmer).

(Nanna Petersen fik 11 stemmer, Tina Larsen 24 stemmer og Jannie Andersen 9 stemmer).

Følgende personer stillede op til valg af bestyrelsessuppleanter:
Tina Larsen, Nanna Petersen, Jannie Andersen og Camilla Krogh.

Følgende personer blev valgt ind som bestyrelsessuppleanter:
Tina Larsen (52 stemmer) og Camilla Krogh (37 stemmer).

(Nanna Petersen fik 15 stemmer og Jannie Andersen fik også 15 stemmer).

7. Eventuelt:

A. Undren fra et passivt medlem (Mick Feldt)
Mick læste selv sit brev op, hvori han påpeger, at rideklubben bør undersøge, om energiforbruget er fordelt korrekt mellem ejer og lejer af stedet. Udendørsbanernes brug bør præciseres, så alle ved, at det er klubben og ikke til privatbenyttelse som fold. Desuden undrer Mick sig over, hvor skellet går mellem klubben parkeringsplads, som skal være fri adgang, og ejers private parkering. Til sidst ser Mick frem til, at rideskoleregnskabet bliver udført korrekt, således at udgifter til elektricitet og husleje/leje af ponyer fremgår af regnskabet. Mick henviser til, at der i lejekontrakten bør stå specificeret, hvad udgiften til leje af rideskoleponyerne er.

Trine spørger om, hvem er egentlig har retten til udendørsbanerne: ejer, rideklub eller rideskole? Jannie spørger, om banen ikke kan bruges til fold. Forsamlingen svarer enigt, at udendørsbanerne ikke skal bruges som fold.
Torben Hjelm opfordrer bestyrelsen til at få præciseret aftalerne ang. udendørsbanerne, parkering m.v.

Hanne Kaarsberg efterlyser, at bestyrelsen tager stilling til spørgsmål stillet på sidste general forsamling. Har bestyrelsen kigget på referatet herfra? Sidste gang var der nemlig spørgsmål ang. vedtægterne, a disse var uklare. SJ svarer, at bestyrelsen til denne generalforsamling havde kigget på vedtægterne, men da der kom forslag (4a) vedrørende dette, fandt bestyrelsen det ikke nødvendigt at revidere vedtægterne. Hanne spørger omkring et spørgsmål fra den ekstraordinære generalforsamling, hvor et medlem undrede sig over, at medlemmer, der betaler medlemskabet månedligt, ikke må deltage i generalforsamlingen. Bør disse have stemmeret eller ej?
Torben Hjelm bryder ind og forklarer, at det er op til bestyrelsen at tage det op. Spørgsmålene fra sidste generalforsamling er kun en opfordring til bestyrelsen. I stedet kan forsamlingen opfordre bestyrelsen til, at hver generalforsamling startes med at godkende sidste års referat.

Camilla Krogh mener, at den nye pølle-regel er farlig, da ikke alle heste på en ridebane er fuldt styrbare. Trine Bramming tilføjer, at der i ordensreglementet står, at man ikke må færdes til fods på ridebanen. SJ forklarer, at medlemmerne er velkomne til at komme med forslag til, hvordan banen vedligeholdes på anden vis. Jannie Andersen forslår derefter, at man evt. kunne få nogle af de unge piger til at samle pølle med et point- eller lommepengesystem. Nogle medlemmer forklarer, at de ikke er trygge ved at færdes til fods i ridehallen, og at de som ryttere er bange for at ride nogen ned. SJ forklarer, at bestyrelsen har lavet reglen efter råd fra banefolkene. Annita foreslår, at rideklubben betaler sig fra at få samlet pøllerne, da klubben i forvejen også bruger penge på kørsel af banerne og rengøring af lokalerne. Hanne Kaarsberg indskyder, at lønnede opsamlere også kan blive redet ned.

Trine Bramming fremlægger et ønske om, at championatsvindere ikke skal offentliggøres på generalforsamling, da dette hverken er festligt eller sjovt. Man kunne indføre, at som tradition sker offentliggørelsen til en fest.

Kirsten Rasmussen meddeler, at Mette Rasmussen stopper som ansvarlig for springundervisningen til sommer. Hvem vil overtage? Jannie melder sig selv efter at være blevet orienteret om, at denne tjans absolut ikke er nem; folk glemmer penge, hører ikke efter og gør, hvad der passer dem.

Tina Larsen benytter generalforsamlingen til at gøre rede for springsedlerne til søndagsspringningen; sedlen skal laves torsdag, så det er for sent at melde sig til søndag morgen. Trine spørger om salg af heste og evt. opstilling af spring hertil. Bestyrelsen svarer, at hvis man spørger bestyrelsen om lov til dette, så er det meget sandsynligt, at man får lov.

Charlotte Petersen spørger, om man må lægge en bom ud på bunden af ridebanen, hvortil forsamlingen enigt siger nej.

Kristen Rasmussen takker af med at sige, at rideklubben kun er så stærk, som vi selv laver den, så bestyrelsen ser frem til, at medlemmerne skriver sig på hjælpelisterne til næste stævne.
 

 

Sidst opdateret d. 15-04-2008